Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

370 млн. лв. помощи за бизнеса през следващите месеци

Лъчезар Борисов
Снимка: БТА

Над 8 хил. компании, заявили желание за подкрепа от държавата, ще получат от утре общо 116 млн. лв. по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност”, каза за БНР икономическият министър Лъчезар Борисов.

Отделно вече са подкрепени 250 хил. работни места по мярката 60/40, а на заетите в ресторантьорството, туристическия бранш и транспорта са изплатени 29 млн. лв. През следващите месеци близо 370 млн. лв. ще достигнат до бизнеса като помощ от държавата заради втория локдаун, каза още министърът. 

По думите му, 2020 г. завършва със спад около 4%. „Може би през т.г. ще имаме икономически растеж, който да покрие около 80% от загубеното в кризисния период”, изрази надежда той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Архив

"Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив и Варна

Национален "Поход за семейството" ще се проведе днес в три града на страната - София, Пловдив и Варна. В столицата проявата започва от 16 часа - от Народния театър "Иван Вазов", откъдето ще потегли към Съдебната палата, по булевард "Витоша" и ще стигне..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

Валежите спират, облаците се разкъсват и отстъпват място на слънцето в почивните дни

В събота, 15 юни, в България се очаква предимно слънчево време.  В сутрешните часове, на места в равнините и низините, видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без..

публикувано на 14.06.24 в 19:35

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00