Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ продава билети и карти за градския транспорт в София

| обновено на 01.02.21 в 08:06
Снимка: БДЖ

От 1 февруари ще можем да си купим билет или карта за обществения транспорт в София от гарите в столицата и близките градове, съобщи общинският Център за градска мобилност.

Целта е пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи за метро, трамвай, тролей или автобус в столичния град. В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети и дневни карти.

Касите, които ще ги предлагат, са на железопътните гари в столицата, в офисите на БДЖ при НДК и на ул."Гурко", както и на гарите в квартал Горна Баня и градовете Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово и Перник.

Това е първата стъпка от съвместната дейност между ЦГМ и БДЖ. Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на столичния обществен транспорт около гарите, включително и по възможността пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29
Доц. д-р Спас Ташев

Евроинтеграцията няма да е сред водещите приоритети на новоизбраното правителство на Северна Македония

Празникът Свети Дух в България се отбелязва и като Ден на Македония. Традицията тръгва още след Илинденско-Преображенското въстание (1903 г.), като първоначално е бил Ден на борбата за Македония и Одринско, а след Първата световна война е станал "Ден..

публикувано на 24.06.24 в 13:05

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00