Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ продава билети и карти за градския транспорт в София

| обновено на 01.02.21 в 08:06
Снимка: БДЖ

От 1 февруари ще можем да си купим билет или карта за обществения транспорт в София от гарите в столицата и близките градове, съобщи общинският Център за градска мобилност.

Целта е пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи за метро, трамвай, тролей или автобус в столичния град. В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети и дневни карти.

Касите, които ще ги предлагат, са на железопътните гари в столицата, в офисите на БДЖ при НДК и на ул."Гурко", както и на гарите в квартал Горна Баня и градовете Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово и Перник.

Това е първата стъпка от съвместната дейност между ЦГМ и БДЖ. Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на столичния обществен транспорт около гарите, включително и по възможността пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Национално изложение на породата овце Ил дьо Франс се проведе в Сливен

Национално изложение на породата овце Ил дьо Франс се проведе на 14 и 15 юни в Сливен. Събитието беше открито от заместник-министъра на земеделието Деян Стратев, който напомни, че породата Ил дьо Франс е една от двете специализирани месодайни породи в..

публикувано на 15.06.24 в 15:52
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров сменя Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП

За временен председател на БСП на мястото на подалата оставка след лошото представяне на левицата-столетница Корнелия Нинова на изборите е избран Атанас Зафиров. До 10 ноември трябва да бъде извършен прекият избор на постоянен лидер на социалистите,..

публикувано на 15.06.24 в 14:42

Националният археологически музей участва в Европейските дни на археологията

По-различен поглед към науката Археология – като основа за комуникация, публично споделяне на европейското наследство, и по-лесен достъп до него – дава инициативата Европейски дни на археологията 2024, която се провежда в редица държави на континента...

публикувано на 15.06.24 в 10:25