Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

Снимка: pixabay.com

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в София - 28°-29°.
В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.
По Черноморието ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 48 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин.
На Балканите ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Най-ниска ще е температурата в София - 29°, най-топло - в Скопие и Атина - 34°.
Обширен циклон с център над Великобритания ще е причина за валежите в Бискайския залив, Франция, Северно море, страните от Бенелюкс, Германия, Дания и на Скандинавския полуостров. Значителна облачност и превалявания от дъжд ще има в северните райони на Финландия, в Прибалтика, Полша и Словакия. Над eвропейската част Русия облачността ще е разкъсана, но само в южните райони ще превалява дъжд. В Украйна валежите ще са временно интензивни, а в източните райони ще са придружени с гръмотевици. Предимно слънчево и топло ще е на Пиренейския полуостров и Западното Средиземноморие. Над Италия ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. На територията на цяла Европа най-студено ще е в Стокхолм - 19°, най-топло - в Скопие и Атина - 34°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В тетевенското село Черни Вит се организира празник на домашните сирена

За четвърта поредна година днес в тетевенското село Черни Вит в Стара планина се организира  празник на домашните сирена, предаде кореспондентът на БНР в Ловеч Пламен Христов. Откриването е в 10 ч.  Освен домашни сирена от цялата страна посетителите..

публикувано на 21.09.24 в 07:10

България се включва в Обща молитва за мир

На 21 септември йога студия от София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Габрово за първи път присъединява и България към международната инициатива Обща молитва за мир, в която участват популярни личности като Ричард Гиър, Дийпак Чопра, Мадона, политици,..

публикувано на 21.09.24 в 07:00

За празниците идва слънчево време

В събота  ще е без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево. Минималните температури ще са между 9° и 16°, в София 9°. Максималните ще са от 20 до 26°, в столицата ще е 20°.  По Черноморието  ще е облачно, но..

публикувано на 20.09.24 в 19:05