Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на здравеопазването публикува листовка за ваксината на AstraZeneca

Снимка: astrazeneca

Министерството на здравеопазването публикува на страницата си листовка за ваксината за превенция на Covid-19 ​на Oxford University/AstraZeneca.

От листовката става ясно, че препаратът е предназначен за имунизация на лица над 18-годишна възраст. Курсът на ваксинaция с препарата се състои от две отделни дози по 0,5 ml. С листовката и кратката характеристика на продукта можете да се запознаете тук.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 23

В брой 23 на предаването слушайте: Преподавателят и писателят Здравка Момчева от Лондон – за приликите и разликите в образователните системи на Великобритания и България, за стойността на българските училища зад граница и за изборите,..

публикувано на 24.10.24 в 12:00

България осъди нападението и атентата в Анкара, няма пострадали българи

По информация на българското посолство в Анкара към момента няма данни за пострадали български граждани при извършеното нападение срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция TUSAS. "Категорично осъждаме всяка форма на..

публикувано на 24.10.24 в 08:46

България събира туроператори от цяла Европа на престижен форум

Страната ни е домакин на Годишната среща на Европейския комитет на асоциациите на туроператорите и турагентите – най-мащабното събитие на инститиуцията, която обединява туроператорите на Европа. “Домакинството на тази среща е изключителна..

публикувано на 24.10.24 в 06:15