Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендил ще се носят маски и на открито

Снимка: Ани Петрова

14-дневни по-строги ограничителни мерки влязат в сила от 10 февруари в Кюстендил, заради увеличението на заболелите от Covid-19 в областния център, предаде БТА. Задължително става носенето на маски на откритите обществени места като улици, паркове и др., реши на онлайн заседание Областния оперативен щаб. Ще се засили и контролът на входа на болницата. Всеки който влиза в сградата ще бъде проверяван за температура, но няма да се поставят Контролно пропусквателни пунктове.

За последните денонощие са регистрирани 58 нови болни от коронавирус в града. В местното отделение за ковид болни са настанени 75 души, като двама от тях са интубирани и са на интензивно лечение, а останалите пациенти са на кислород.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Костов от Смолян (вляво)

Петдесет дрона рисуват сърце в световния ден за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

С инициативата “Разходи се с кардиолога си” в големи български градове беше отбелязан днешният Световен ден на сърцето. Организаторите от Дружеството на кардиолозите в България акцентираха върху редовната умерена физическа активност, която е..

публикувано на 29.09.24 в 18:15

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38