Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При 200 на 100 000 новозаразени с Covid-19 въвеждат по-строги мерки

Проф. Борис Богов
Снимка: БТА

През последните дни в България се наблюдава ръст на новите случаи на Covid-19. Пик се очаква около 25 февруари. Това съобщи пред БНТ директорът на Александровска болница проф. Борис Богов. На утрешното заседание на Националния оперативен щаб ще бъде взето решение за промяна на мерките при покачване на заболеваемостта на 200 заразени на 100 000 души. По думите му, всички болници имат готовност за реакция при повишаване на заразените.

Най-честите усложнения при преболедувалите Covid-19 са в дихателната и сърдечно-съдовата система. Не малко пациенти имат нужна и от неврологична и психична помощ, каза още проф. Богов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10

"Европейската нощ на музеите" с мащабна интердисциплинарна програма в София

За 20-и път София се присъединява към "Европейската нощ на музеите". Инициативата се организира от Френския институт в България, Министерството на културата и Столичната община в третата събота на месец май. В нощната програма жителите и гостите на..

публикувано на 18.05.24 в 06:25

В събота ще е слънчево, след обяд над Родопите ще превали

В събота  минималните температури в страната ще са между 8° и 13°, в София 10°. Сутринта в котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планинските масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Максималните температури ще са от 20° до..

публикувано на 17.05.24 в 19:10