Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите не подлежат на карантина при влизане в Румъния

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Румъния актуализира списъка с държави, зони и територии с повишен епидемиологичен риск, чиито граждани ще бъдат поставяни под карантина за срок от 14 дни при пристигане в страната, предаде БТА. В списъка фигурират 62 държави, като в него не е включена България.

Сред страните, оценени от румънските власти като зони с повишен епидемиологичен риск, са Черна гора, Чехия, Израел, Естония, Словения, Португалия, Испания, Латвия, Албания, Словакия, ОАЕ, САЩ, Франция, Швеция, Великобритания, Бразилия, Нидерландия, Литва, Република Молдова, Италия, Ирландия, Белгия, Република Северна Македония, Швейцария, Полша, Кипър, Южна Африка и други. При пристигане в Румъния гражданите на държавите, включени в списъка, ще бъдат поставяни под карантина за период от 14 дни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30% от българите не доживяват до пенсия и умират преди да навършат 65 години

Продължителността на живот в България се е увеличила с година и половина, сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ). Изследването е за периода 2021 - 2023 г. спрямо 2020 - 2022 г. Но сравнено с преди 10 години средната..

публикувано на 29.05.24 в 11:48

В АЕЦ "Козлодуй" заместват руското с американско гориво

В единствената българска АЕЦ – "Козлодуй", днес ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в V блок на централата. В събитието ще участва министърът на енергетиката Владимир Малинов. Във връзка с програмата си за..

публикувано на 29.05.24 в 07:10

Жълт код за обилни валежи в сряда за 7 най-южни области на България

В сряда , 29 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 13°, в София 9°. През деня ще има разкъсана облачност с превалявания. Главно в Южна България има условия за интензивни явления и градушки. Максималните температури ще са от..

публикувано на 28.05.24 в 19:40