Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правата на българите зад граница обсъдиха президентът и службите за сигурност

Снимка: БТА

Предприемането на своевременни мерки за адекватна защита на правата на българските граждани зад граница, когато те са обект на атаки само заради националното си самосъзнание, обсъди президентът Румен Радев на среща с ръководителите на службите за сигурност. В нея участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. Това съобщава прессекретариатът на държавния глава.

Поводът за срещата е постъпило в президентската институция писмо от Културния център „Иван Михайлов“ - Битоля, както и сигнали на наши сънародници от Република Северна Македония, за зачестили прояви на накърняване на техните права само поради обстоятелството, че се самоопределят като  етнически българи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Идва слънчево и топло време, ще превалява само над планините

В четвъртък, 6 юни, още в сутрешните часове валежите ще спрат над цялата страна. През деня ще е слънчево. След пладне, главно над планините ще се заоблачава и превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 14°. Максималните..

публикувано на 05.06.24 в 20:35
Людмила Петкова

Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г.

Според одобрения от служебния кабинет график Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г. – с девет месеца по-рано от първоначалните намерения, съобщи служебният финансов министър Людмила Петкова. Осигурени са 100 млн. лв. от..

публикувано на 05.06.24 в 19:15

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две..

публикувано на 05.06.24 в 19:00