Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха годишните награди "Инвеститор на годината"

Снимка: investor

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции връчи годишните награди „Инвеститор на годината“, този път - онлайн, съобщава Министерството на икономиката. В конкурса, чиято цел е да отличи най-значимите инвестиционни проекти в България през 2020 г., големият победител стана компанията „Нестле България“, която е на българския пазар от 1994 г. Тя произвежда продукция за над 35 пазара в света.

Награда за „Устойчиво развитие на инвестициите“ спечели Индустриална Група „Шишеджам“, развиваща от 1997 г. в страната ни заводите си за плоско, домакинско и автомобилно стъкло. Общите й инвестиции в България достигат 800 милиона долара.

В категорията „Инвестиция в човешки капитал“ победител е „МД Електроник“. Компанията е наела 200 служителя и предстои през 2021 г.  да наеме още 250 души. Продуктите й са интегрирани в повече от 200 модела на автомобили на над 40 производители.

Сред наградените е и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, което получи кристален плакет за „Успешен стартъп“ . То стои зад първия и единствен Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в България и на Балканите и един от малкото подобни центрове в света.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет за икономически анализи: Нужни са специфични регионални политики

Нужни са регионални политики за справяне с дисбалансите в нивата на заетост и икономическа активност в различните области на България, отчитащи спецификите на конкретните региони. Това е препоръката, на базата на изследване на Съвета за икономически анализи..

публикувано на 20.05.24 в 14:53
Владимир Малинов

Поскъпването на тока ще е около 10%, а не с първоначално поисканите 30%

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители няма да има, заяви служебният енергиен министър Владимир Малинов. "Мисля, че увеличението може да е минимално в рамките на инфлационните процеси. Има механизми за постигане на по-ниска..

публикувано на 20.05.24 в 08:48

Митничари откриха рекорден брой нелегални цигари на ГКПП “Кулата”

Близо 6,5 млн. къса нелегални цигари са открити при митническа проверка в района на ГКПП “Кулата”, съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Цигарите са били поставени в 324 950 кутии без бандерол и скрити в метални шкафове за електрически табла..

публикувано на 18.05.24 в 12:04