Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнична програма за 3 март и в Канада

Снимка: Архив

Съвременните технологии ще дадат възможност на българите по всички краища на света да станат свидетели на уникално събитие в Канада, посветено на националния ни празник на 3 март 2021 г. – осветяването на Ниагарския водопад в цветовете на българския трибагреник.

Началото на светлинното шоу е в 22:00 ч. EST (5:00 ч. сутринта на 4 март българско време). То ще продължи 15 минути и при подходящи атмосферни условия ще може да се наблюдава както от бреговете на Канада (провинция Онтарио), така и от САЩ (щата Ню Йорк), припомня пресцентърът на Министерството на външните работи.

Празничната програма за 3 март ще продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството -  Vancouver City Hall, ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено.

Двете събития ще могат да бъдат проследени пряко във фейсбук страницата на МВнР

"Инициативата е единствена по рода си", заяви генералният консул на България в Торонто Велислава Панова в интервю за Програма „Хоризонт“ на БНР. Вижте и чуйте подробностите ТУК

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радослава Недялкова от Милано е "Българка на годината-2023", публиката отличи Невенка Костадинова, Сърбия

Радослава Недялкова от Милано е избрана за "Българка на годината-2023" сред номинираните 24 наши сънароднички от 19 държави. Отличието на името на Св. Злата Мъгленска беше връчено днес на тържествена церемония в УНСС в София. Радослава Недялкова е..

публикувано на 18.10.24 в 16:26
На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39