Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не трябва да се спира ваксинацията заради единичен случай

Д-р Иван Маджаров
Снимка: БГНЕС

„Ако продължим така – всеки единичен случай да е повод за спиране на ваксинацията, ще се ваксинираме в продължение на 10 години. Това каза пред БНТ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Той подчерта, че спирането на плановите операции има не толкова противоепидемична цел колкото да осигури персонал, „особено реаниматори за грижата, която трябва да се даде на Covid болните". 

Леглата не свършват, защото има много болнични легла в страната. На места има трудности, но не наблюдаваме сред колегите страх и объркване, както есента. Всичко се случва по някакъв отработен вече ред. В София живее една трета от населението и е ясно, че тук ще е най-голямото натоварване“, допълни Маджаров. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

147 компании участват в международното отбранително изложение "Хемус 2024"

Фирми от 25 държави ще представят новостите в отбранителната индустрия на  Международното изложение за отбранителни продукти и услуги "Хемус- 2024" в Пловдив. То ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Международния панаир в Града под тепетата. Мотото..

публикувано на 05.06.24 в 07:35

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от..

публикувано на 04.06.24 в 20:49

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00