Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Троян – IT заслон в Балкана“ привлича дигитални номади

Снимка: pixabay

Чрез програмата си „IT заслон в Балкана“ община Троян е създала условия за желаещите да работят дистанционно, далече от големите градове с широко разпространение на заразата от Covid 19. Целта е Троян да се превърне в място за иновации, развитие на предприемачество и привличане на млади специалисти в областта на компютърните технологии, като им бъде предоставян безплатен офис в информационно-културния център на града, предаде кореспондентът ни Пламен Христов.

Троян е изходна точка за Националния парк Централен Балкан, в който има множество маркирани туристически маршрути. На територията на парка могат да се практикуват конен спорт и велотуризъм. В района има и добри условия за практикуване на зимни спортове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За възможния живот в свят без монополи

Приетите в парламента промени в Закона за енергетиката преместиха началото на преходния период на либерализацията на пазара на електроенергия с една година напред във времето – за 1 юли 2025 г. Промените трябва да осигурят постепенна възможност за..

публикувано на 13.05.24 в 10:50

Перник посреща делегатите от Федерацията на европейските карнавални градове

Перник ще бъде домакин на откриващата се днес четиресет и четвърта годишна среща на Федерацията на европейските карнавални градове, съобщиха от общинската администрация. Очаква се над 100 делегати от 20 държави да изберат нов председател и ново..

публикувано на 13.05.24 в 06:00

Облачно време с превалявания в понеделник

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и..

публикувано на 12.05.24 в 18:30