Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

47-годишен мъж почина след ваксина срещу коронавирус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

47-годишен мъж от Благоевград е починал седмица след като е бил ваксиниран с препарат на AstraZeneca​ срещу Covid-19. Към момента не е ясно, дали е бил и с коронавирусна инфекция. По случая е назначена проверка.

Мъжът е бил ваксиниран по свое желание на 11 март. Не е съобщил за някакво неразположение или хронични заболявания, снощи той се е почувствал зле, а близките му извикали екип на Спешна помощ, който само констатирал смъртта му. 

Информацията е на кореспондентката ни в Благоевград Кети Тренчева.
Това е вторият случай през последните дни с летален изход след Covid ваксинация в региона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45