Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

47-годишен мъж почина след ваксина срещу коронавирус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

47-годишен мъж от Благоевград е починал седмица след като е бил ваксиниран с препарат на AstraZeneca​ срещу Covid-19. Към момента не е ясно, дали е бил и с коронавирусна инфекция. По случая е назначена проверка.

Мъжът е бил ваксиниран по свое желание на 11 март. Не е съобщил за някакво неразположение или хронични заболявания, снощи той се е почувствал зле, а близките му извикали екип на Спешна помощ, който само констатирал смъртта му. 

Информацията е на кореспондентката ни в Благоевград Кети Тренчева.
Това е вторият случай през последните дни с летален изход след Covid ваксинация в региона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32