Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното първенство по драконови лодки през 2025 година ще се състои в Русе

Снимка: архив


Надпреварата на Международната федерация по кану-каяк ще се състои в езерото на лесопарка "Липник" край дунавския град Русе. В събитието ще вземат участие повече от 4000 състезатели и над 10 000 гости от страната и чужбина, заявиха от общинската управа.

Русе е с дългогодишни традиции в развитието на водните спортове. На територията на спортната база в Лесопарка, разположен на 10 км. от града, се развива състезателна спортна дейност - кану-каяк, академично гребане, корабомоделизъм, спортен риболов, триатлон и пр.. През последните години Лесопаркът се превърна в арена и за реалити спортни формати.  Местността се използва от жителите на крайдунавския град не само за масов спорт, но и за риболов, отдих и съзерцание на красивите гледки.

Във връзка с домакинството на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г., предстои изготвяне на проект за  подобрение на спортната база и обособяване на спортно селище за състезателите.

Съставил : Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44