Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показаха машините и бюлетините за парламентарните избори

Снимка: БГНЕС

От Централната избирателна комисия показаха образеца на бюлетината, с която ще гласуваме на 4 април, както и устройствата за машинно гласуване.

С машина за парламентарния вот ще може да се гласува в 9 390 от секциите в страната, а общо секциите в България ще са малко над 11 хиляди, без подвижните секции. Над 2000 техници ще обслужват машините в деня на изборите. Бюлетината на екрана ще е в три страници. Разписката от машината ще се пуска в отделна урна, предвидена за машинното гласуване. Хартиената бюлетина ще е дълга приблизително 60 сантиметра. Тази за чужбина е без кръгчета за преференции, защото там се гласува само за партии и коалиции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45

Националната библиотека посреща патронния си празник с визуален разказ за буквите

Прожекция на 3D мапинг, част от проекта "Скритите букви", ще украси фасадата на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" на 23 май. Събитието е посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и..

публикувано на 23.05.24 в 06:35

Жълт код за валежи в четвъртък за 13 области, предимно в Централна България

В четвъртък , 23 май, минималните температури в страната ще са между 11 и 14°, в София 12°. През деня над Западна и Централна България ще има гръмотевични бури, локални интензивни валежи и опасност от градушки. Максималните температури ще са от 19..

публикувано на 22.05.24 в 19:35