Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последно заседание на 44-ото Народно събрание

Снимка: БГНЕС

Девет дни преди парламентарните избори в България депутатите от 44-ото Народно събрание проведоха последното си заседание. Декларации бяха прочетени от парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“, партия "Воля"-Българските родолюбци и от независимите народни представители. От ДПС не направиха декларация, информира парламентарният репортер на БНР Даниел Инков.

44-ото НС е първото от 2009 година насам с изкаран пълен четиригодишен мандат. През изминалите 4 години парламентът е провел общо 487 заседания, на които са били приети 497 закона и са внесени 829 законопроекта. Депутатите обаче не са били съвсем дисциплинирани. Натрупаните "неизвинени отсъствия" от заседания са 5163, а при разгорещяване на дебатите са били налагани и наказания -  общо 28. Това са порицания, забележки и отстраняване от заседания.

Още за края на 44-ия парламент вижте ТУК





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20