Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновативни социални проекти ще получат помощ от Столичната община

Снимка: Pixabay

Столичната община ще финансира проекти за подкрепа на деца, семейства и пълнолетни граждани в неравностойно социално положение, които целят да подобрят качеството им на живот и преодоляването на социалната изолация. Проектите са част от програмата “Социални иновации” с бюджет 100 хил. лв.

За първи път ще се осъществят проекти, насочени към предотвратяването на домашното насилие и изолацията вследствие на епидемията от коронавирус. Ще бъде разработен също чатбот за жертвите на домашния тормоз или за хора, които искат да помогнат на пострадалите. Друг проект ще позволи на хората с увреждания да изпитат нови емоции, породени от общуването с природата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Захарова

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52