От 29 март Чехия въведе допълнителни изисквания за пристигащите от България. Необходими са предварително попълване и изпращане на електронен формуляр на пътуващия, PCR тест направен до 72 часа преди пристигането. Не по-рано от 5 дни и не по-късно от 14 дни след влизането в страната, следва нов PCR. До получаването на резултатите от него гражданите са длъжни да се самоизолират. Изключенията от тези правила важат за работниците в международния транспорт и за трансграничните работници, но не и за транзитно преминаващите в посока Германия. За тях ще се изисква антигенен или PCR тест, направен не по-рано от 36 часа преди пристигането.
Словения също въвежда от 29 март наличието на задължителен отрицателен PCR тест за влизане в страната. Заради пандемията в Словения от 1 до 11 април се въвежда затваряне на редица дейностни, предупреди българското външно министерство.
В четвъртък , минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 4°. Преди обяд над източните райони от страната ще продължи започналото от запад по-съществено разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще се ориентира..
Двама уредници в Природонаучния музей в Пловдив отпътуваха в посока Южния полюс като част от 33-та българска антарктическа експедиция. Целта на пътуването на Кристиян Владов и Стефан Кюркчиев е обогатяване на колекциите на музея, а така също бъдещи..
Деана Хааг е родена в Кливланд, щата Охайо. Израства с мечти за приключения и нови хоризонти. Завършва специалност "Изящни изкуства" в колежа Уитънбърг в Охайо, но животът ѝ поема в неочаквана посока. В младостта си американката се отличава с..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..