Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ ще предложи вариант за ново управление

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че партията му ще предложи вариант за ново управление на страната. Откривайки редовното правителствено заседание той честити изборната победа на министрите с думите: “С чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили абсолютно всички ангажименти и обещания, затова с нашия опит, експертиза и 10% пред следващия сме длъжни да предложим вариант за управление“. Според него нови избори не са добър вариант. Бойко Борисов посъветва “колегата политик Слави Трифонов “ – лидер на втората по резултат партия “Има такъв народ”, да поеме отговорност и да започне да реди състава на своя кабинет. “Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред”, обоснова се министър-председателят.

Бойко Борисов заговори и за свикване на Велико Народно събрание, ако новият парламент не успее да одобри правителство. „Ето ви решение, нали всички говорехте за Велико народно събрание, мажоритарни избори. Събира се това събрание сега, гласува свикване на ВНС - нека президентът Румен Радев внесе своя проект за конституция, не нашия“, добави той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53