Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окончателно: Ясно е разпределението на мандатите в 45-ото Народно събрание

Снимка: БГНЕС

Вече е ясно разпределението на депутатските мандати от проведените на 4 април парламентарни избори. ЦИК обяви окончателните данни.

Коалицията "ГЕРБ - СДС" е със 75 мандата, "Има такъв народ" - с 51, а "БСП за България" с 43-ма депутати, ДПС е с 30, "Демократична България" с 27, а "Изправи се! Мутри вън!" - с 14. Деветима кандидати от листите на ДПС и двама от ГЕРБ-СДС, включително Бойко Борисов, вече декларираха пред ЦИК, че не желаят да са депутати в 45-ото Народно събрание.

Във връзка с проведените на 4 април избори, говорителят на ЦИК Димитър Димитров съобщи, че комисията е получила 400 жалби, информира репортерът на БНР Цветелина Стоянова. Той поясни, че е имало много затруднения, особено при гласуването в чужбина, където никога досега не е имало толкова много секции.

Подробностите вижте ТУК

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Форум в София представя новите хоризонти на технологиите

В София Тех Парк, сграда "Джон Атанасов", днес ще се проведе поредното издание на Robotics Strategy Forum под надслов "Новите хоризонти на технологиите". Изложители на форума са над 30 компании, образователни и научни институции, които разработват..

публикувано на 26.09.24 в 06:05

България се включва в Европейския ден на езиците

По инициатива на Съвета на Европа всяка година на 26 септември се чества Европейският ден на езиците. Инициативата, подкрепена от Европейската комисия и Съвета на Европа, има за цел да насърчи културното многообразие и да стимулира изучаването на..

публикувано на 26.09.24 в 05:10

Летни температури и в четвъртък

В четвъртък, 26 септември, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София – около 27°. В планините ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 25.09.24 в 19:45