Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Църквата: Светът продължава да бъде раздиран от неправди и насилие

Снимка: www.bogonosci.bg

"Смущаващо е, че и днес, две хилядолетия след Възкресението на Христа, светът, в който живеем, продължава да бъде раздиран от неправди и противоречия, от войни и всевъзможни прояви на омраза и насилие; че макар и изкупен от Бога, светът, в който живеем, продължава да бъде болен, паднал в страсти и грехове". Това се посочва в послание на българския патриарх Неофит и Светия Синод на Българската православна църква по повод големия християнски празник Възкресение Христово.

В посланието се казва, че вечните евангелски ценности са все повече измествани от невиждан егоизъм и егоцентризъм, от страст към притежаване и консуматорство, че човечеството все по-трудно живее в мир, както само със себе си, така и със заобикалящата го природа. Вярващите се призовават да следват неотклонно непреходните принципи на християнското отношение към света и всичко, което ни заобикаля.

С цялото послание можете да се запознаете ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35