Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1/2 от работодателите готови да продължат дистанционната заетост и след пандемията

Снимка: архив

Повече от половината работодатели (55%) са започнали да прилагат дистанционна работа в предприятията си, а 28% са прилагали тази форма на работа и преди пандемията. 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние. Това показва анкета на Българската стопанска камара сред ръководителите на 180 предприятия в цялата страна за влиянието на Covid-19 върху организацията на работата.

За всеки трети работодател (33,3%) трудност се оказват регламентирането на правилата за работа от разстояние и обезпечаването на работните места у дома с необходимата техника. За 28% проблем е отчетността и нарастващият стрес в работата. 17% от ръководителите посочват изостряне на вътрешноекипните конфликти. Въпреки тези проблеми половината работодатели възнамеряват да продължат с дистанционните форми на заетост и след отпадане на противоепидемичните мерки.

Намаляването на режийните разходи (72%) и създаването на гъвкави форми на труд (67%) са най-големите позитиви на дистанционната работа, според участниците в анкетата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05