Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1/2 от работодателите готови да продължат дистанционната заетост и след пандемията

Снимка: архив

Повече от половината работодатели (55%) са започнали да прилагат дистанционна работа в предприятията си, а 28% са прилагали тази форма на работа и преди пандемията. 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние. Това показва анкета на Българската стопанска камара сред ръководителите на 180 предприятия в цялата страна за влиянието на Covid-19 върху организацията на работата.

За всеки трети работодател (33,3%) трудност се оказват регламентирането на правилата за работа от разстояние и обезпечаването на работните места у дома с необходимата техника. За 28% проблем е отчетността и нарастващият стрес в работата. 17% от ръководителите посочват изостряне на вътрешноекипните конфликти. Въпреки тези проблеми половината работодатели възнамеряват да продължат с дистанционните форми на заетост и след отпадане на противоепидемичните мерки.

Намаляването на режийните разходи (72%) и създаването на гъвкави форми на труд (67%) са най-големите позитиви на дистанционната работа, според участниците в анкетата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изтеглят номерата на партиите и коалициите в бюлетината за изборите

Днес в ЦИК ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. За гласовете на избирателите ще се борят 22 партии и 9 коалиции, след като на 24 септември 2 партии поискаха..

публикувано на 25.09.24 в 07:05

Слънчева и топла сряда

В сряда, 25 септември , ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще..

публикувано на 24.09.24 в 19:45

Ръст от 5% на чуждестранните туристи през настоящата година

От началото на годината 10,7 млн. чужденци са посетили страната ни, съобщи пред БНР Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Това представлява 5 процента ръст спрямо 2023 година. Според Румен Драганов 2024 г. се..

публикувано на 24.09.24 в 16:28