Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът награди български спортисти

4
Награждаване по повод Деня на спорта 2021
Снимка: президентство

По повод деня на българския спорт в президентството Румен Радев удостои изявени български спортисти с Почетен знак на държавния глава. За изключителни заслуги към родния спорт и патриотично възпитание са отличени треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.


„Приемете отличията като израз на дълбока признателност на цялото ни общество за това, което вие правите за България", каза на церемонията Радев.

От името на наградените Нешка Робева цитира Пиер дьо Кубертен: "По никакъв начин спортът не може да се счита за луксозен обект. Всички спортове за всички хора".


Това е голямото предизвикателство и пожелание - всеки ден от годината да е за спорт за всички българи", каза Робева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

УЕФА наложи тежко наказание на ЦСКА

УЕФА глоби футболния отбор ЦСКА с 450 хил. евро заради неизпълнение на изискванията за “без просрочени задължения”. Българският тим е заплашен с изхвърляне от евротурнирите до 2027 г. и в момента е поставен на изпитателен срок. Наказанието ще бъде..

публикувано на 18.05.24 в 10:21

България участва в Световното първенство по пара лека атлетика Кобе 2024

Националният отбор на България по пара лека атлетика участва в Световното първенство по пара лека атлетика Кобе 2024, което беше открито днес и ще продължи до 25 май 2024 г. в град Кобе, Япония.  Сред участниците са Ружди Ружди, Християн Стоянов и..

публикувано на 17.05.24 в 15:26

Петър Стойчев преплува протока Молокай за почти 19 часа

Българският плувец в открити води Петър Стойчев прибави и хавайския проток Молокай към прекосените от него морски  пространства. Във фейсбук той написа: "От тъмно до тъмно! Преплувах най-трудния и най-дълъг проток от веригата Oceans Seven.  Молокай в..

публикувано на 16.05.24 в 13:32