Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще проверяват как е предоставяно българско гражданство

Янаки Стоилов
Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието започва проверки на Агенцията по вписванията и Търговския регистър, за да се премахнат нередности и да се подобри обслужването. Ще бъде направена и проверка на сключените обществени поръчки в последните години, преглед на съдебната реформа и бората с корупцията. Това обяви проф. Янаки Стоилов, служебен министър на правосъдието, на пресконференция за представяне приоритетите на своя екип.

Ще се проверява и работата през последните години на дирекция „Българско гражданство”. "Ще проявим нетърпимост към лошите практики", обеща Стоилов и подчерта, че от години най-проблемни са областите с предоставянето на гражданство,местата за задържанията и вписвания. Целта на проверките, които се очаква да приключат до края на месеца, не е да се правят смени, а да се установи има ли там лоши практики, които да се отстранят в полза на гражданите, уточни служебният министър на правосъдието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

147 компании участват в международното отбранително изложение "Хемус 2024"

Фирми от 25 държави ще представят новостите в отбранителната индустрия на  Международното изложение за отбранителни продукти и услуги "Хемус- 2024" в Пловдив. То ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Международния панаир в Града под тепетата. Мотото..

публикувано на 05.06.24 в 07:35

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от..

публикувано на 04.06.24 в 20:49

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00