Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция осигурява PCR за Covid-19 за 20 лева на границата с България

Корхан Кюнгерю, генерален консул на Република Турция в Пловдив
Снимка: Радио Пловдив

Турската страна ще улесни от юни влизането на пътуващите и туристите от България. Това е съобщил новият генерален консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, предаде БНР Пловдив.  Със съдействието на Търговско-промишлената палата в Одрин на границата ще работи лаборатория за изследване с PCR тестове на цената от 110 турски лири, или 20  лева. Документът ще може да бъде получен до 30 минути след това. Услугата е с цел улесняване на преминаващите през ГКПП "Капитан Андреево" - "Капъкуле".  Официално Турция и България вече дават възможност за пътувания със сертификати за поставени две дози на ваксините срещу Covid-19.

В България цената на PCR теста е около 100 лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20