Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София и Пловдив разменят книги за смет

Снимка: БГНЕС

Акции от кампанията „Книги за смет“ ще се проведат днес в София и Пловдив от 10 до 13 часа. Според регламента всеки желаещ може да донесе един или повече килограма пластмасови отпадъци, почистени и годни за рециклиране. За всеки килограм участниците получават талон за една хартиена или две електронни книги от онлайн книжарница. За да могат да се включат повече хора, участниците могат да получат максимум 2 талона.

В София пунктовете са пред магазините от веригата „Кауфланд“ на ул. „Филип Аврамов“ и бул. „Ген. Тотлебен“, а в Пловдив пред магазин от същата верига на бул. „Пещерско шосе“ и на пл. „Централен”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10