Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са най-вкусните черешови изкушения?

3
Снимка: Радио Благоевград

Гостите на традиционния кюстендилски Празник на черешата имаха възможност да вкусят "Черешова лютеница", баници, пъдпъдъци или риба с череши, както и много други екзотични ястия с любимия плод на мнозина. Черешовите изкушения днес се включиха в надпреварата "Череши в кухнята“ в категориите за здравословна рецепта с череши, за новаторска кухня с череши, съвършен вкус и привлекателно ястие с череши. Сред водещите кулинарни изкушения бяха и черешово чътни с джинджифил, лук, чесън и ябълков оцет, салата от череши с глазирана пушена скумрия с мед и кафе. За утоляване на жаждата имаше черешови лимонада или сангрия. Ценителите на десертите опитаха френски кремове, както и всякакви сладкиши, в които главната съставка е черешата. Жените от различните читалища в общината бяха приготвили и десетки ястия по здравословни рецепти, без брашно и захар, както и ретро сладкиши, баници и дори зелници с череши.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

С дъжд и сняг започва новата седмица

В понеделник над по-голямата част от страната ще се задържи облачно с валежи от дъжд, по-значителни в югоизточните райони. В Предбалкана ще превали слаб сняг. От югозапад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен..

публикувано на 01.12.24 в 18:30

Децата на София имат своя коледна елха

Елхата на децата на София от днес грее празнично пред Националния дворец на културата. Играчките върху коледното дръвче са изработени от малчугани във всичките 199 детски градини в столицата. “ Идеята е да има едно място, където децата на София да..

публикувано на 01.12.24 в 16:45

С президентски указ столичното летище може да носи името на Васил Левски

Министерството на транспорта и съобщенията подкрепя идеята летище “София” да бъде преименувано на “Васил Левски” – най-безспорната личност в българската история. “ Искам да благодаря на академичната общност и особено на акад. Юлиан Ревалски..

публикувано на 01.12.24 в 11:14