Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 юли се променя начинът на влизане в България

Снимка: БГНЕС

От 1 юли България ще допуска граждани на други страни според разпределение на държавите на червена, оранжева и зелена зона. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров, който дойде на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия за тестване на системата за електронна проверка на европейски сертификати за ваксинация. 

Решение в коя зона ще попадат страните ще се взема на базата на броя на заболелите и процента на положителните тестове. Списъкът на страните ще се обновява веднъж седмично, предаде репортерката на БНР Анелия Джамбазка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00
Румен Радев

Тържествен водосвет на бойните знамена ще се състои в София по случай Деня на храбростта

В Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на столичния площад “Св. Александър..

публикувано на 06.05.24 в 06:00

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30