Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Стоилов: Няма големи шансове за предсрочно освобождаване на главния прокурор

Янаки Стоилов
Снимка: БГНЕС

Тенденциозно използване на информация, придобита със специални разузнавателни средства, и злоупотреба с правомощията на Бюрото за защита на свидетелите са сред мотивите, с които служебният правосъден министър Янаки Стоилов вчера поиска предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Това съобщи министърът пред БНТ, уточнявайки, че няма големи шансове настоящият състав на Висшия съдебен съвет да се произнесе положително по внесения сигнал. “Това обаче поставя членовете на ВСС в състояние да покажат дали са самостоятелни”, коментира той. На въпрос защо сезира институцията в края на мандата на служебния кабинет Янаки Стоилов отговори, че е получил информацията едва на 14 юли.

Правосъдният министър каза още, че е възможно да се осъществява специализирано наказателно правосъдие и без да има Специализиран наказателен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изтеглят номерата на партиите и коалициите в бюлетината за изборите

Днес в ЦИК ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. За гласовете на избирателите ще се борят 22 партии и 9 коалиции, след като на 24 септември 2 партии поискаха..

публикувано на 25.09.24 в 07:05

Слънчева и топла сряда

В сряда, 25 септември , ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще..

публикувано на 24.09.24 в 19:45

Ръст от 5% на чуждестранните туристи през настоящата година

От началото на годината 10,7 млн. чужденци са посетили страната ни, съобщи пред БНР Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Това представлява 5 процента ръст спрямо 2023 година. Според Румен Драганов 2024 г. се..

публикувано на 24.09.24 в 16:28