Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландия попада в "червената зона", но туристите влизат с PCR

Снимка: архив

От 26 юли със заповед на министъра на здравеопазването България се затваря за чужденци, пристигащи от още четири държави - Нидерландия, Малта, Андора и Грузия. Пристигащите от тези страни българи, постоянно пребиваващи и членовете на техните семейства ще се допускат на българска територия само срещу отрицателен тест за коронавирус, независимо дали са ваксинирани. 

В същото време от Министерството на здравеопазването обявиха, че за туристите от Нидерландия ще бъде разрешено да влизат на територията на страната с PCR тест. За чартърите в понеделник, 26.07.2021 туристите от Нидерландия ще могат да влизат на територията на България и с антигенен тест, съобщи министерството.
Миналата седмица към "червената" зона бяха добавени Великобритания, Испания, Кипър и Кувейт.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01

Борис Бонев: ГЕРБ е продал съоръженията на Витоша за 8 млн. лв.

Столичният кмет Васил Терзиев припомни поетия ангажимент до края на мандата му през 2027 г. да има поне един работещ лифт на Витоша. На брифинг по повод неработещите съоръжения в планината той заяви, че няма как да има очаквания за шест месеца да бъде..

публикувано на 19.05.24 в 12:06