Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екстремен риск от пожари поне до 15 август

На 5 август в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден на траур в памет на загиналите двама лесничеи в пожар край санданското село Петрово.

След разрастването на пожарите в страната правителството нареди пекратяването на всички дейности за почистване на земеделски площи.

Разпределена на териториален принцип армията участва в потушаване на пожарите с хора и техника. Най-важното е да запазим човешкия живот, каза служебният премиер Стефан Янев.

Сателитните прогнози показват, че Централна и Югозападна България до 15 август остава под екстремен риск от пожар. Останалата част от страната е в по-ниската оранжева зона на опасност, каза главен комисар Николай Николов.

От 4 август български пожарникари с 5 машини участват в гасенето на пожарите край град Пехчево в Северна Македония.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 2 юни походът "По стъпките на Ботевата чета" ще достигне връх Околчица

От брега на Дунав при Козлодуй, където през 1876 г. от австрийския кораб "Радецки" е слязла четата на Христо Ботев, тръгна 76-ото издание на Националния поход "По стъпките на Ботевата чета". 120-те километра до историческия връх Околчица,..

публикувано на 28.05.24 в 12:52

Посмъртно пренасят в София тленните останки на цар Фердинанд Български

На 29-ти май тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с военен самолет, който ще кацне пред правителствения VIP на летище София около 14 часа. Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която..

публикувано на 28.05.24 в 08:35

Специалистите по френска филология у нас са с добри възможности за професионална реализация

Франкофонските традиции в България имат богата история, която датира от епохата на българското Възраждане. Още тогава френската култура и език са на почит сред по-образованата част на обществото ни в качеството си на носител на..

публикувано на 28.05.24 в 08:25