Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един златен медал за България на олимпиадата в Токио

Стойка Кръстева
Снимка: sportal.bg
Стойка Кръстева донесе втория олимпийски златен медал за България от игрите в Токио! Българката спечели титлата на олимпийския турнир по бокс, в категория до 51 килограма в Токио. Европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка Стойка Кръстева победи с пълно съдийско единодушие (5:0) туркинята Бусе Чакъроглу, поставена под номер 1 в схемата и настояща европейската шампионка и световна вицешампионка. В дебютния финал за българка, на Олимпиада в женския бокс, 35-годишната Кръстева показа по-ефективна игра и спечели категорично двубоя.
Тя стана петият олимпийския шампион на България в бокса. В първия финал, за български представител, в този спорт – Даниел Петров завоюва последната титла за страната ни в Атланта през 1996г.
С този медал, ден преди края на Игрите в Токио, българските състезатели спечелиха пет отличия, след титлата на Ивет Горанова в дисциплината кумите на каратето, среброто на състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет и бронзовите медали на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в женската борба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25

За 17-та година се провежда "София Прайд", както и шествие за семейството

17-ото по ред шествие "София Прайд" е насрочено за днес. Организаторите го определят като "най-голямото събитие в защита на човешките права в България". Тази година събитието ще премине под лозунга "България е и нашият дом". 8 успели в своята сфера..

публикувано на 22.06.24 в 09:05

Фестивалът "Бабина душица" в Монтана събира готвачи от цяла България

Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица". Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка участниците ще..

публикувано на 22.06.24 в 07:15