Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив се готви за Световно първенство по гребане

Снимка: БГНЕС-архив

Шампионатът на планетата по гребане ще събере на Гребния канал в Пловдив над 600 юноши и девойки от 43 страни от 11 до 15 август. Сред спортистите, които ще се борят за медали, е и отборът на Русия, който пристигна с общо 30 гребци - 21 момчета и 9 момичета. 

Любителите на водния спорт могат безплатно да следят състезанието, като за целта една от двете изградени трибуни ще бъде отредена за феновете."Пожелаваме на всички състезатели да преживеят тази жега, да дадат хубави времена и да няма никакви проблеми", каза тим-мениджърът на руския отбор Александра Есартия.

"За последните 8 години това е осми шампионат по гребане, на който градът ще бъде домакин", подчерта на пресконференция кметът на Пловдив Здравко Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30 публични сгради грейват в зелено по случай Европейския ден на донорството

Фасадите на над 30 емблематични сгради в цялата страна ще бъдат осветени в зелено тези вечер по повод Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, съобщиха от Изпълнителната агенция “Медицински надзор”. По този начин се изразява..

публикувано на 05.10.24 в 18:00
Румен Радев

Медицинската помощ е основна мотивация за бойния дух на фронта

“ Един от основните фактори за мотивацията и бойния дух на хората, които се сражават на фронта, е наличието на бърза и надеждна медицинска евакуация, както и на ефективна и адекватна медицинска помощ и осигуряването ѝ в непосредствена близост до..

публикувано на 05.10.24 в 13:03
Галин Цоков

Два процента от учителите са работeщи пенсионери

“ Вие имате нелеката, но и изключително благородна мисия да създавате знаещи, способни и отговорни личности, но най-вече добри и честни хора, достойни граждани на страната и на света .” Тези думи отправи служебният образователен министър Галин Цоков в..

публикувано на 05.10.24 в 12:05