Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален фолклорен събор отбелязва създаването на теснолинейката в България


На поляните до гара Аврамово, най-високата, достигната от железница, местност на Балканския полуостров,  днес се провежда IV Национален фолклорен събор „С хора и песни край релсите тесни“. 

Сред чистия въздух на Рила и Родопите участниците ще могат да се насладят на богата музикална програма и местни кулинарни специалитети. 

Програмата на фестивала е съобразена и с празничния маршрут на теснолинейката, която ще премине през курорта Велинград, гара Цепина, където пътниците ще могат да разгледат Дом-музея на теснолинейката, колоритната гара Цветино, спирка Света Петка и др.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03