Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален фолклорен събор отбелязва създаването на теснолинейката в България


На поляните до гара Аврамово, най-високата, достигната от железница, местност на Балканския полуостров,  днес се провежда IV Национален фолклорен събор „С хора и песни край релсите тесни“. 

Сред чистия въздух на Рила и Родопите участниците ще могат да се насладят на богата музикална програма и местни кулинарни специалитети. 

Програмата на фестивала е съобразена и с празничния маршрут на теснолинейката, която ще премине през курорта Велинград, гара Цепина, където пътниците ще могат да разгледат Дом-музея на теснолинейката, колоритната гара Цветино, спирка Света Петка и др.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54