Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево, но с проникване на по-хладен въздух

Снимка: архив

През нощта ще бъде ясно, а утре преди обед слънчево с временни увеличения на облачността над западните райони и на изолирани места ще превали и прегърми.

Около и следобед с проникването на относително хладен въздух на повече места в северозападната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна област. На места ще има краткотрайни, в отделни райони значителни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. На югоизток ще остане слънчево, но през нощта срещу четвъртък и там на места ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат 26-28 градуса, а температурата на морската вода около 26. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в отделни райони – значителни по количество. Ще духа умерен, предимно запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23 градуса, а на 2000 м – около 16.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58