Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Крайно време е партиите да осъзнаят своята отговорност

Снимка: архив

Президентът Румен Радев призова парламентарните партии да осъзнаят отговорността си и да помислят за последствията, ако не се споразумеят за съставянето на правителство. “Системното бягане от отговорност ще доведе до това на следващите избори тези партии да бъдат санкционирани”, заяви той в Рудозем. Държавният глава отказа да коментира възможностите за следващо служебно правителство, уточнявайки, че на дневен ред е осъществяването на редовен кабинет. "Най-важното сега е да се укрепи здравната система, за да може всеки българин, който се нуждае от преглед, от болница, да ги получи”, каза още президентът. Що се отнася до ваксинацията срещу Covid-19, той очаква единен призив на специалистите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15

По съседски: Събития с балкански адрес

Еди Рама търси място в Атина за среща с албанската диаспора Всички партии в Гърция заявиха, че е нежелателно посещението на албанския премиер Еди Рама в Атина. На 12 май гостът иска да се срещне с албанската диаспора, предава..

публикувано на 10.05.24 в 10:35