Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови ограничения за пътуващите от България за Албания

Снимка: архив

При влизане в Албания българските граждани трябва да представят ваксинационен паспорт (валиден 14 след реимунизация), отрицателен PCR тест с валидност 72 часа или бърз антигенен тест с валидност 48 часа. Приема се и сертификат за преболедуване на Covid-19, но не по-рано от 6 месеца преди датата на влизане в страната. От 1 септември 2021 г. се забранява движението на хора и превозни средства в страната, в интервала между 23:00 часа и 6:00 часа.

Ограниченията се отнасят и за преминаващите транзитно през Албания с изключение на деца до 6-годишна възраст.

Всички останали подлежат на 10-дневна карантина, като след изтичането ѝ трябва да направят тест и да уведомят властите за резултата от него.

Навсякъде носенето на маски е задължително.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..

публикувано на 22.06.24 в 19:05
Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27