Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без адекватно финансиране поддържането на републиканската пътна мрежа е немислимо

Снимка: БГНЕС

На среща с представители на пътно-строителните фирми, които протестираха миналата седмица заради неизплатени заплати, президентът Румен Радев изтъкна необходимостта от прозрачно формиране на бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

По думите на Радев, „независимо кой управлява, държавата носи отговорност за положения от работниците труд и трябва да се търсят устойчиви решения за разрешаване на проблемите“.

От своя страна фирмите подчертаха, че натрупаните задължения създават голямо напрежение в сектора и поддържането на републиканската пътна мрежа на практика е спряло. В тази връзка те изразиха готовност за ползотворен диалог със служебното правителство за намирането на решение на проблема.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е трета в ЕС по ръст на строителството

На годишна основа строителният сектор в България е нараснал с 3,7% през март, а през февруари обемът му се увеличи с 4,2%. Страната ни се нарежда на трето място сред страните от ЕС с най-голям годишен ръст на строителството през март 2024 г.,..

публикувано на 21.05.24 в 17:02

БНБ затяга контрола върху отпускането на ипотечни кредити

Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) разпореди на банките в страната да прилагат минимален набор от 6 показателя за наблюдение на кредитните стандарти при отпускане и предоговаряне на кредити , обезпечени с жилищни недвижими..

публикувано на 21.05.24 в 08:46

Съвет за икономически анализи: Нужни са специфични регионални политики

Нужни са регионални политики за справяне с дисбалансите в нивата на заетост и икономическа активност в различните области на България, отчитащи спецификите на конкретните региони. Това е препоръката, на базата на изследване на Съвета за икономически анализи..

публикувано на 20.05.24 в 14:53