Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима лекари са арестувани за издаване на фалшиви документи

Снимка: БГНЕС

ГДБОП разби схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София. Седем души са задържани, трима от които лекари. Медиците са председателствали ТЕЛК комисии, а останалите четирима са посредничели. Именно посредниците са водели при лекарите хората, за да бъдат освидетелствани с фалшиви ТЕЛК-ове, а заплащането е започвало от 1000 лв. - според социалния статус.

Според главния секретар на МВР Петър Тодоров случаите са много и държавният бюджет е ощетен с милиони левове.

По информация на БНР операцията се е провела в три лечебни заведения – едната за онкологични заболявания, а другите две са градски болници.

От Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология обаче отрекоха при тях да е имало полицейска акция. Образувано е следствено дело под надзора на Специализирана прокуратура.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20