Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партиите на протеста търсят предизборно обединение с новия политически проект

Радан Кънев
Снимка: Facebook / Радан Кънев

“Общото явяване на изборите на “Демократична България” и на новата формация „Продължаваме промяната“ е огромна възможност реформаторските сили за първи път от 1997 г. да спечелят избори и да получат първия мандат за съставяне на правителство”, заяви пред БНР евродепутатът Радан Кънев. По думите му, този шанс едва ли скоро ще се повтори. Според един от лидерите на „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ Арман Бабикян колкото по-рано се направи обединение, толкова по-добре. “М.г. на площада бяхме обединени и никой не е питал Кирил Петков дали е от Харвард или Йейл, когато говори от трибуната”, добави той. Александър Симов от БСП пък не изключи възможността леви избиратели да подкрепят новия политически проект, но въпреки това не го смята за конкуренция в лявото пространство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две години ще ремонтират Дунав мост при Русе

В края на юни започва основен ремонт на Дунав мост при Русе. Той ще е тежък и труден. Движението ще е само в едната лента, но обновяването е неотложно и ще продължи 2 години, обяви пред БНТ служебният министър на регионалното развитие Виолета..

публикувано на 26.05.24 в 12:10

Предлагат граничните полицаи да имат правомощията на пътни полицаи

Граничните полицаи да бъдат и пътни полицаи. Такава промяна в правилника на вътрешното министерство е пусната за осъждане в правителствения портал за обществени консултации. Ако това стане, граничните полицаи ще могат да спират автомобили и да..

публикувано на 26.05.24 в 11:53
Стилияна Николова

Злато за Стилияна Николова и българския ансамбъл на Европейското по художествена гимнастика

Стилияна Николова стана европейска шампионка по художествена гимнастика след блестящо представяне на първенство в Будапеща. Тя изигра без грешка съчетанията си. На бухалки тя получи 36.050 т.  На лента също бе перфектна и беше оценена с 34.800 т. На..

публикувано на 26.05.24 в 09:07