Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформа подпомага в обучението деца със СОП

Снимка: podkrepime.mon.bg

УНИЦЕФ разработи първата в България онлайн платформа за допълнителна подкрепа на деца със специални образователни потребности (СОП). Организацията е разработила онлайн библиотека с безплатни образователни и терапевтични ресурси. 

Платформата, наречена „Подкрепи ме“, е напълно безплатна. В нея директно всеки ученик, учител, психолог, логопед, ресурсен учител, сензорен терапевт може да ползва качените материали, каза за БНР „Хоризонт“ Мария Янкова, програмен директор „Образование“ в УНИЦЕФ – България. Материалите са достъпни на този адрес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40