Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Бойко Борисов да се кандидатира за президент

Снимка: БГНЕС

“Крайно време е Бойко Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент”, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти. Според него аргументът на ГЕРБ и другите партии да не обявяват все още кандидатите си за президент и вицепрезидент, за да не се "стреля" по тях, не е състоятелен.

Що се отнася до състоянието на енергийната система, президентът подчерта, че служебното правителство е реагирало бързо и е започнало “обезвреждането на заложената от предишните управляващи мина в енергетиката”. Така за трета поредна седмица цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

Румен Радев каза още, че в началото на септември Кристалина Георгиева уличена в подправяне на данни в полза на Китай от времето си на гл. изп. директор на Световната банка, е поискала работна среща с него, за да сподели световните тенденции в икономиката, инфлацията и евентуалните последици за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40