Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Азербайджан искат да разширят сътрудничеството си в селското стопанство

Снимка: МЗХГ

Очаквам България и Азербайджан да разширят сътрудничеството си в областта на селското стопанство и стокообмена. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков на среща с Хюсейн Хюсейнов, извънреден и пълномощен посланик на Азербайджан в България. Той подчерта, че има голям потенциал за стратегическо партньорство между двете страни.
„Към момента са договорени и финализирани 6 сертификата за внос на български продукти на азербайджанския пазар. Те са за мляко и млечни продукти от едри преживни животни, патешко месо и черен дроб, живи животни, риба и рибни продукти, пилета и месни продукти“, поясни Бозуков.
Посланик Хюсейнов запозна министър Бозуков с възможностите за търговия в Свободната икономическа зона (Алят), която се намира в близост до Международното пристанище Баку. „Това е добър шанс за извършване на предприемачески и инвестиционни дейности за българския малък и среден бизнес в областта на земеделието“, добави Хюсейнов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05