Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решават казус с издирван от Гърция българин за трафик на емигранти

Снимка: Апелативен съд - Пловдив

Пловдивският Апелативен съд обсъжда дали Тошко Тодоров - Машора, който е издирван с Европейска заповед за арест от Гърция по обвинение  за трафик на хора, да остане в ареста и да бъде екстрадиран в Гърция.

64 годишният мъж от с. Столетово преди 2 години продал колата си - бус „кемпер“ на собственик от Плевен. Колата е заловена край Драма с 28 нелегални емигранти. След продажбата новите притежатели не са сменили регистрацията и пред гръцките власти Тодоров фигурира като собственик и обвиняем. 

Роднини и приятели на Тодоров се събраха на протес пред Съдебната палата с искане той да бъде освободен и да не бъде екстрадиран, предава кореспондентът на БНР в Пловдив Севдалин Палаузов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05
Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45