Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България очаква разум и професионализъм от македонските учени

проф. Ангел Димитров
Снимка: БГНЕС

Смесената българо-македонска комисия по спорните исторически въпроси заседава онлайн на 21 и 22 октомври. На 15-то събиране учените отново ще разискват темата за цар Самуил и Гоце Делчев, заяви пред БГНЕС проф. Ангел Димитров, съпредседател на комисията от българска страна.
Техните учебници продължават да насаждат свирепа омраза към българския народ и държава“, подчерта членът на комисията проф. Кирил Топалов. Сред 3 години безплодни заседания, българските учени очакват от македонските учени разум и професионализъм, въпреки че те изпълняват преките указания на правителството в Скопие.

Работата на комисията е ключов момент от Договора за добросъседство и приятелство между двете страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53