Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновации и нови възможности за студентите в СУ "Св. Климент Охридски"

Снимка: Фейсбук

Трансфер на знания, обмен на опит в прилагането на високоефективни действени и игрови подходи, стажове, подпомагане на кариерното ориентиране и мотивиране, провеждане на съвместни обучения, кръгли маси и конференции са част от новите възможности за студентите от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Те са факт благодарение на съвместна инициатива с интерактивния център за наука и технологии „TechnoMagicLand“. Чрез нея ще се подпомага подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на икономиката, управлението, финансите, счетоводството и одита, анализа и моделирането на големи бази от данни, информират от Стопанския факултет.

Студентите ще развиват практически умения, запознавайки се с управленския модел на центъра и с разработените в него системи, а преподавателите от факултета, като доказани експерти и безупречни професионалисти, ще предават знания и опит на екипа на интерактивния център.


Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ е водеща институция в страната и в региона на Югоизточна Европа за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. В официалната рейтингова система за висшите училища в България той трайно заема водещи позиции в направленията „Икономика“ и „Администрация и управление“.

Центърът „TechnoMagicLand“ e открит през 2018 година и предлага интерактивна експозиция с над 50 експеримента в областта на природните науки, математиката, инженерството и технологиите на бъдещето. Екипът разработва и поддържа над 40 уникални STEAM (от англ. наука, технологии, инженерство, изкуство и математика) занимания. През 2021 г. центърът насърчи и идеята за създаването на иновативната магистърска програма „Геймификация в бизнеса, правителствения и неправителствения сектор“, която обучава специализирани кадри за игровата индустрия и управленци, които ще могат да прилагат игрови подходи в работата си. 

Снимки: Фейсбук

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Захлаждане и дъжд на Разпети петък

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, временно силен, следобед ще..

публикувано на 02.05.24 в 20:10

България днес - 2 май 2024 г.

В „България днес“ на 2 май правим обзор на най-важните събития на Балканите от изминалата седмица в рубриката „По съседски“, след което се отправяме към Босилеград, където се открива Детският великденски фестивал. Посещаваме българите в Лас Вегас,..

публикувано на 02.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Премиерът Главчев: Присъединяваме се към ОИСР до края на 2025 г.

За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това обяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след беседа с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман...

публикувано на 02.05.24 в 18:44